Csütörtök reggelre Orbán Viktor átcsoportosította a költségvetést

Az egészségügynek is szánnak a pénzekből.

A szerda éjjel megjelent Magyar Közlöny szerint a miniszterelnök aláírásával a kormány 8,2 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el - szúrta ki az mfor.hu.

A pénzek átpakolása a Központi Maradványelszámolási Alap cím terhére történt, és a Bethlen Gábor Alap (BGA) kapja, mégpedig nemzetpolitikai célú támogatásokon belül 1,44 milliárd forintot egyéb működési célú kiadásokra, 6,76 milliárd forintot pedig egyéb felhalmozási célú kiadásokra. Emellett egy kis kerekítési összegnek megfelelő, kis híján 5 millió forint jut a BGA működésének támogatására.

Egy másik, szintén Orbán Viktor kormányfő által jegyzett határozat értelmében az Egészségbiztosítási Alapon belül a gyógyító-megelőző ellátásokra szánt keretösszeget emelték meg 63 milliárd 439 millió 700 ezer forinttal. Az összeg célja, hogy biztosítsa a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek az év fennmaradó részében felmerülő feladatait, az összeg elosztásáról Pintér Sándor belügyminiszternek május 15-ig kell előterjesztést készítenie.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek