Jogerősen elítélték a férfit, aki a veronai buszbaleset áldozatainak a szüleit zaklatta

Utálta a gimnáziumot, ahová a diákok jártak.

A Fővárosi Törvényszék másodfokon helybenhagyta a veronai buszbaleset hozzátartozóit zaklató férfi büntetését, akit az elsőfokú bíróság többrendbeli zaklatás miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélt, 3 évre felfüggesztve - írta a 444.

Az ítélet szerint a férfi a sajtóból tudomást szerzett a veronai buszbalesetről, majd elhatározta, hogy az általa utált gimnáziumba járó gyerekek hozzátartozóit egy közösségi oldalon létrehozott álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon, rasszista üzenetekkel háborgatni és fenyegetni fogja.

A másodfokú bíróság a kiszabottnál enyhébb büntetésre nem látott lehetőséget, a büntetés tettarányos és méltányos volt. Az ítélet jogerős.

A balesetet okozó buszsofőrt 2022-ben 6 évre ítélték. Az ítélet szerint 2017. január 21-én az ő hibájából halt meg 18 utas, főleg diákok, amikor a busz egy veronai csomópontnál az autópályahíd pillérjének ütközött, majd kigyulladt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek