Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meglopta a főnökét, most a bíróság előtt áll

Csak feliratta a vásárolt holmit és hazavitte...
Hirdetés
Hirdetés

A segédmunkásként dolgozó férfi kilenc hónapon keresztül több száz építőipari eszközt íratott fel egy egyéni vállalkozónak a boltban vezetett számlájára, majd az eszközöket magával vitte. Összesen 544.087 forint kárt okozott a vállalkozónak.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a sértett vállalkozó is hasonló módon bonyolította az eszközbeszerzéseit: alkalmazottai az üzletben listára íratták az átvett eszközöket, azokat elvitték, majd a számlát – többnyire a hónap végén – maga a vállalkozó rendezte.

Ezt figyelte ki egyik alkalmazottja és meglátta benne a lehetőséget.

A jelenleg 56 éves vádlott a sértett által kialakított rendszer megfigyelését követően ruhaneműket, szerszámokat, építőipari eszközöket, alkatrészeket, gépeket vitt magával, mely alkalmakat olykor videó is rögzített. Az átvett tárgyakat aláírása ellenében adták oda neki azért, mert az egyéni vállalkozó megbízottjának mondta magát.

A vádlottat az ügyészség minősített csalással vádolja. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság folytatta le, ügydöntő határozatot pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni - áll az ügyészség közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés