Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csökken az építményadó Sopronban

De nem úgy, ahogy a többség szeretné csökkenteni...
Hirdetés
Hirdetés

A nyár közepén a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvény hatályon kívül helyezte a helyi adókról szóló törvény reklámhordozók építményadójára vonatkozó rendelkezéseit, ezért Sopronnak is módosítania kell helyi rendeletét. Szeptember 24-én ezt várhatóan meg is teszi a közgyűlés.

A reklámhordozók építményadóját 2018 februárjában vezették be, akkor az adó egy évre szóló mértéke hatezer forint volt négyzetméterenként. Idén január elsejétől ezt a duplájára emelték, most azonban teljesen el kell az önkormányzatoknak törölnie. A rendeletmódosítás, amiről a képviselők szavaznak jövő csütörtökön, nem tartalmazza, hogy ezzel mekkora bevételtől esik el Sopron.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés