Már a magyar gyerekek egy része is iszik

A 11 éves magyar gyerekek 25 százaléka ivott már alkoholt.

A világ élvonalában vannak a magyar gyerekek az alkoholivás megkezdésében – írta a hvg.hu , az Egészségügyi Világszervezet egy friss tanulmányára hivatkozva.

A jelentés szerint Magyarországon a 11 évesek negyede ivott már alkoholt. Míg a fiúk között közel 30 százalék, a lányok között csaknem 20 százalék az arány.

A jelentés szerint Angliában még aggasztóbb a helyzet: ott a 11 évesek egyharmada és a 13 évesek több mint fele ivott már alkoholt, a 15 évesek között pedig a lányok nagyobb valószínűséggel rúgnak be, mint a fiúk.

A felmérések azt mutatják, hogy minél korábban kezdenek el inni a gyerekek, az alkoholfogyasztás annál komolyabb problémává válhat idősebb korukban.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek