Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bízunk a pirulákban, sorba állunk értük

Folyamatosan nő a patikák támogatott gyógyszerforgalma.
Hirdetés
Hirdetés

A júniusi 4 milliárdos bővülés után júliusban is közel 2 milliárd forinttal, 45,8 milliárdra emelkedett a támogatott vényköteles gyógyszerek hazai forgalma - áll a Hiflylabs friss, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai alapján készült összesítéséből.

Júliusban már átlagon felüli mennyiségű gyógyszer fogyott a hazai patikákban. A hónap minden tekintetben kiemelkedő gyógyszer forgalmat hozott. A vényköteles gyógyszerek forgalma a 2019-es átlagot, az előző év azonos időszakát, és még a júniusi értékeket is meghaladják - írja a Napi.hu.

A júliusi bruttó gyógyszerforgalom 45,8 milliárd forintot tett ki, ami az előző hónaphoz képest 4 százalékos, az előző év azonos időszakához képest 2,9 százalékos, a 2019-es átlaghoz képest pedig 3,6 százalékos erősödést jelent. 2020 első hét hónapját összesítve 6,3 százalékos a növekedés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés