Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az osztrákok is szüretelnek, magyar segítőkkel

A magyar szőlészek régóta panaszkodnak, hogy nincs megfelelő munkaerő. Van, aki átállt a gépi erőre, más mélyen a zsebébe nyúl. Az osztrák óradíjakkal nehéz versenyezni.
Hirdetés
Hirdetés

Burgenlandban közel harmincezer hektáron termesztenek szőlőt. A szüret mindenhol elkezdődött, a sorok között sok magyar beszélgetést hallani.

Ahogy a magyar borászok, a határon túloldalán élők is kevesebb mennyiséggel számolnak az idén, de annál jobb minőséggel. A 2020-as évjárat nagyon jónak ígérkezik - nyilatkozták az ORF.at- ak a gazdák.

Körülbelül 3300 bortermelő vállalkozás működik Burgenlandban. A legtöbb borász jelenleg olyan szőlőfajtákat arat le, mint a Muscat Ottonel, a Welschriesling, a Chardonnay, a Pinot Blanc és a Pinot Gris, valamint a korai vörös fajtákat. Matthias Siess, a „Wein Burgenland” bormarketing szervezet elnöke szerint a 2020-as évjáratnak csúcsborokat kell termelnie.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés