47 ezren várnak valamilyen műtétre Magyarországon

Jelentős a növekedés az előző évhez képest, akkor ez a szám csak 40 ezer volt.

Az államilag finanszírozott magyar egészségügyben jelenleg 47 071 ember vár valamilyen műtéti beavatkozásra, ami jelentős növekedés az előző évhez képest: akkor ez a szám csak 40 ezer volt, írja az economx.hu .

Pálosi Mihály, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő osztályvezetője, a Magyar Kórházszövetség konferenciáján tette közzé ezeket az adatokat. A legtöbben, 15,1 ezren térdprotézisre várnak, 13,7 ezer betegnél késik a szürkehályog-beavatkozás, míg 8,7 ezren csípőprotézis-beültetésre várnak.

Átlagosan a térdprotézisnél 1,5 éves, míg a szürkehályog-műtéteknél 50 napos várakozási idő van. Azonban a szürkehályog-műtéteknél nagy eltérések vannak az ország különböző részein: akár két napon belüli, de 150 napos várakozás is előfordulhat.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek