Váratlan fejlemény: itt új százforintos

Mert 100 éves az MNB.

„A Magyar Nemzeti Bank a Magyar Nemzeti Bank alapításának 100. évfordulója alkalmából 100 forintos címletű érmét bocsát ki. A kibocsátás időpontja: 2024. május 16.” – olvasható a mai Magyar Közlönyben.

A leírás szerint az érme előlapján:

" a középmezőben kissé excentrikusan elhelyezve a Magyar Nemzeti Bank logójának ábrázolása látható, amelyet a Magyar Nemzeti Bank által 1924-ben kibocsátott részvény díszítőkeretéből vett – két oldalt a belső magon túlnyúló és az előlap külső szélén futó gyöngysort is megszakító – motívum-részlet vesz körül. Az előlap szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alsó köriratban – három sorba tördelve – a „100 ÉVE A FÜGGETLEN, STABIL PÉNZÜGYI RENDSZER ŐRE” felirat olvasható, amely tartalmi egységet képez a logóábrázolással. Az alsó körirat fölött, bal oldalon a Magyar Nemzeti Bank alapításának évét jelölő „1924” felirat, jobb oldalon a „2024” verési évszám olvasható."

Magyar Közlöny

Az érme hátlapja így néz majd ki:

Magyar Közlöny

Az érméből kétmillió darab készíthető.

A kerek évfordulóra az MNB 50 ezer forintos címletű ezüst emlékérmét is kibocsát, de abból csak hatezer készül.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek