Grazban egy 14 éves lány akart „hitetleneket” gyilkolni

Az Iszlám Állam propagandaanyagait is megtalálták nála.

A grazi rendőrség letartóztatott egy terrortámadásra készülő 14 éves, montenegrói lányt – írja a hvg.hu az Euronews nyomán. A lány lakásán megtalálták az Iszlám Állam propagandaanyagait, valamint egy kést és egy baltát is.

A rendőrség közölte: tudomásuk szerint a lány Graz belvárosában készült késes terrortámadásra. A lányra chat- és közösségi médiás jelenlétének elemzése során bukkantak, mint potenciális támadó. A tinédzserre azonban nem maguktól figyeltek fel: eredetileg egy európai biztonsági hatóságtól kaptak tippet arra, hogy lehet egy potenciális támadó.

A rendőrség beszámolója szerint a támadás célja a „hitetlenek” elleni támadás volt. A házkutatás során lefoglaltak adathordozókat is, ezekről derült ki, hogy a lány az IS propagandaanyagai mellett tárolt olyan videókat is, amelyek a terrorszervezet összecsapásait, vagy kivégzéseket ábrázoltak.

A lány nem tett beismerő vallomást, a grazi államügyész azonban elrendelte javítóintézetbe való szállítását, hogy megakadályozzák, hogy esetleg egy újabb bűncselekményt készítsen elő.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek