Sopron közelében okozott balesetet, tizenkilencen voltak a kilenc személyes kisbuszban

Az ügyészség vádat emelt egy 26 éves moldáv férfival szemben, aki balesetet okozott amikor a rendőrök elől menekült.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves moldáv férfival szemben, aki 19 főt szállított autójával, mikor a rendőrök elől menekült és közben balesetet is okozott.

A vádirat szerint a 26 éves moldáv férfi 2023 augusztusában egy kilenc személyes kisbusszal szállított 19 illegális bevándorlót az osztrák határ közelében, Nagycenk térségében. Itt a rendőrök észlelték és meg akarták állítani, de a terhelt megpróbált elmenekülni, és eközben egy rendőrautónak is nekiütközött. A menekülés során a vádlott még az osztrák határt is átlépte, de a rendőrök megkülönböztető hang és fényjelzés használata mellett folytatták a követését, és az elkövető visszafordult Magyarország felé, vissza is tért az országba.

Szinte csoda, hogy az utasok egy része könnyebb sérüléseket szenvedett.
Ügyészség

Menekülése során végül a vádlott egy útszakaszon nem követte az út vonalvezetését, a jobb oldalon lehajtott a padkára és amikor innen vissza akart térni az úttestre, elvesztette uralmát a jármű felett. Átsodródott a szemközti sávba és nekiütközött a szemben, az útpadkára lehúzódó és megálló sértett hölgy által vezetett személygépkocsinak. Az ütközéstől mindkét jármű az út mellé csapódott és a terhelt által vezetett kisbusz felborult.

A baleset során a vétlen hölgy és két bevándorló súlyos sérüléseket szenvedett, hét migráns, valamint a terhelt is könnyebben sérült.

A baleset után a moldáv férfi és a könnyebben sérült migránsok a járműből kiugrálva próbáltak elmenekülni, da helyszínen elfogták őket.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség minősített embercsempészés bűntette és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. Vele szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek