Norvégia nem engedi be az orosz turistákat

Mostantól csak akkor juthatnak be Norvégiába, ha közeli hozzátartozójuk él az országban, egyéb esetben nem engedik be őket.

Norvégia tovább szigorítja, és gyakorlatilag be is tiltja az orosz turisták bejutását az országba az ukrajnai háború miatt, közölte csütörtökön az északi állami igazságügyi minisztériuma - írja a 24.hu .

A NATO-tagállam Norvégia, amelynek 200 kilométeren van közös határa Oroszországgal, először még 2022-ben vezetett be korlátozásokat az orosz turisták számára kiállított vízumokra. Erre most rátesznek egy lapáttal.

Emilie Enger Mehl igazságügyi miniszter közleménye szerint erre azért van szükség, mert partnereikkel elítélik Oroszország illegális háborúját Ukrajnával szemben.

A turisták mostantól csak akkor juthatnak be Norvégiába, ha közeli hozzátartozójuk él az országban, egyéb esetben nem engedik be őket. Az új szabályozás május 29-én lép életbe.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek