Kiteszünk magunkért: Magyarország öt lélegeztetőgépet ajándékoz Ukrajnának

A kormányfő Szijjártó Péter külügyminisztert és Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg az adományok szállításának lebonyolításával.

Öt lélegeztetőgépet és hét fecskendős infúziós pumpát küld Kárpátaljára a magyar kormány - írja a Telex .

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország a szolidaritás jegyében adományt nyújtson az Ukrajnában kialakult humanitárius válsághelyzet enyhítésére, ezért az eddig állami tulajdonban lévő eszközöket küld Kárpátaljára az egészségügyi segítségnyújtás érdekében.

A kormányfő Szijjártó Péter külügyminisztert és Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg az adományok szállításának lebonyolításával.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek