Sokan mennének a Balatonra, csak épp nincs rá pénzük

Ennek ellenére magára talált az utazási kedv.

Nagyjából a magyarok harmada (34 százaléka) tervezi, hogy idén elutazik valahová, a többség ugyanakkor aggódik az emelkedő árak miatt – derül ki a Tárki kutatásából, amit az economx.hu szemlézett.

Az is kiderült a felmérésből, hogy az aktív korosztályban sokan rendszeresen utaznak: a válaszadók 54 százaléka egy, 26 százaléka két, 11 százaléka három, 9 százaléka pedig négy vagy több alkalommal utazott el több napra bel- vagy külföldre. A felmérés rámutatott arra is, hogy a férfiak és a budapestiek aktívabb utazók, míg a vidékiek ritkábban indulnak útnak.

Rendkívül népszerű célpont a Balaton, a kutatásban részt vevők 76 százaléka szeretné idén a partján tölteni a nyári szabadságát. A tervük megvalósítását azonban hátráltatja a pénzhiány: 21 százalék úgy válaszolt, hogy anyagi okok miatt nem tud eljutni idén a tóra.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek