Három pozitív hallgató, harmincöten karanténban

Az egyetemi polgárok egészségének megóvása elsődleges a Soproni Egyetemen.

A Soproni Egyetemen a hallgatók és a munkatársak egészségének megóvása, valamint a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében szigorú intézkedések, rektori utasításokban kiadott részletes szabályok mellett kezdődött meg a tanítás ebben a szemeszterben. Maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás, folyamatos testhőmérséklet ellenőrzés mellett folyik az intézményben az oktatató-kutató munka. Felhívják az egyetemre érkező vendégeik figyelmét a szabályok maximális betartására, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést - tudatta az egyetem, miután az enyugat.hu rákérdezett: vannak-e fertőzöttek az intézményben.

- Az utasítások, valamint a szabályok következetes betartásának és betartatásának is köszönhetően nem alakult ki gócpont az intézményben, eddig mindösszesen három hallgató Covid tesztje volt pozitív, 35-en pedig járványügyi megfigyelésben vagy hatósági házi karanténban vannak. Ezen hallgatók szabályok szerinti elkülönítését végrehajtottuk, az egyetem számukra ellátást és mentális támogatást is biztosít - válaszolták érdeklődésünkre.

A mozgás, a friss levegőn és napfényen történő tartózkodás erősíti az ember immunrendszerét, amire most kiemelten szüksége van mindenkinek a pandémiás időszakban. Az Egyetemi Élő Növénygyűjtemény, a Botanikus Kert lassan felveszi ezer színben pompázó őszi köntösét, itt továbbra is szívesen látjuk a soproni polgárokat és az itt tartózkodó turistákat egy kellemes sétára - zárta jó hírrel tájékoztatását a Soproni Egyetem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek