Magyarország uniós vétójogának megvonását Ausztria is támogatja

Először Belgium javasolta ezt.

Belgium azon javaslatát, hogy az uniós tagországok fontolják meg az elnökséget jövő hónapban átvevő Magyarország szavazati jogtól való megfosztását, Ausztria is támogatja – írja Politico európai hírlevele.

Mind a 27 tagtól elvárjuk, hogy maradéktalanul betartsa azokat az elveket, amelyeken közös Uniónk alapul. Ez különösen igaz a soron következő EU-elnökségre. Ezt szem előtt tartva támogatjuk a 7. cikkely szerinti eljárás szigorú folytatását Magyarországgal szemben - mondta a Politicónak az osztrák külügyminisztérium szóvivője.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek