Nemzetközi szakértői küldöttség járt a közmédiánál

A delegáltak részletes tájékoztatást kaptak a Közmédia Választási Iroda jogszabályi rendelkezések és a Közszolgálati Kódex előírásai szerint működő folyamatairól.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), valamint a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) szakértői küldöttsége tett látogatást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában, hogy tájékozódjon a közmédia választási kampányidőszak alatti működéséről – tájékoztatott a vállalat Sajtó és Marketing Irodája.

Az EBESZ és az ODIHR szakértői küldöttsége Csehország és Ausztria után kedden Magyarországra látogatott, hogy megismerje a magyar közmédia hírközlési folyamatait, kiemelten a Közmédia Választási Iroda működését az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választások kampányidőszakában – tartalmazza a közlemény.

A közlés szerint az MTVA és a Dunamédia Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezetői a közmédia Kunigunda útján lévő gyártóbázisán fogadták a szakértői küldöttséget. A delegáltak részletes tájékoztatást kaptak a Közmédia Választási Iroda jogszabályi rendelkezések és a Közszolgálati Kódex előírásai szerint működő folyamatairól.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek