Bátor csalók: a rendőrség nevével élnek vissza

Győr-Moson-Sopron Vármegyében is próbálkoznak.

Az utóbbi napokban több Győr-Moson-Sopron vármegyei lakos kapott olyan hamis tartalmú üzeneteket, amelyekben a csalók a rendőrség nevével visszaélve – valótlan befizetés kezdeményezésével – próbálnak személyes és bankkártya adatokat megszerezni.

Ezért a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ne adja meg sem személyes, sem bankkártyaadatait hasonló, SMS-ben kapott jelzésre. A Rendőrségi Információs Portál imitálásával próbálnak adatokat kicsalni tilosban parkolásra, közigazgatási bírságra hivatkozva.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya azt tanácsolja, hogy

– NE kattintson a linkre, NE dőljön be, törölje az üzenetet!

– NE adja meg sem személyes, sem bankkártyaadatait!

– Adatai védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érje el!

– A rendőrség az objektív felelősség hatálya alá tartozó közigazgatási hatósági eljárásokban a bírság kiszabásáról kizárólag írásbeli határozatban rendelkezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek