Vitézy kampányát javarészt Ungár Péter finanszírozta

200-250 millió forintot költött erre.

Az LMP társelnöke, Ungár Péter finanszírozta jelentős részben a párt főpolgármester-jelöltjének kampányát - írja a klubradio.hu . A családi öröksége lévén milliárdos vagyonnal rendelkező Ungár Péter a Kampányhajrában című műsorban azt mondta Kóczián Péter kérdésére, hogy 200-250 millió forintot költött erre, és ezzel ő volt Vitézy Dávid kampányának legnagyobb magán-adományozója. Hozzátette, hogy költésekkel el fognak majd számolni.

Azt már a 444.hu teszi hozzá, hogy Ungárnak erre bőven volt fedezete: a friss cégbeszámolókból néhány napja derült ki, hogy a családi cégből Ungár, a testvére és az édesanyja (Schmidt Mária Terror Háza igazgató és miniszterelnöki tanácsadó) tavaly 31 milliárd forintot vettek ki osztalékként. Ha ebből a tulajdonrészük alapján arányosan részesültek, akkor Ungár Péter 5,2 milliárd forintot vihetett haza.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek