Számlálgassuk: 61 milliárd forint osztalékot vett fel Mészáros Lőrinc idén

Ez még a felcsúti vállalkozó mércéjével mérve is jelentős.

Rengeteg céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött milliárdos osztalékokról – írja a G7.hu . Tavaly különösen jól ment Mészáros vállalatainak, amelyekből rekordösszegű osztalékot vett ki.

A lap összeszedte, hogy pontosan mekkora összeget utalt ki magának a hozzá közvetlenül köthető nagyjából 30 cég közül a felcsúti polgármesterből lett vállalkozó: csak 10 cégből 61 milliárd forintot vett fel osztalékként saját maga.

Bár Mészáros vagyonát legutóbb már közel 1000 milliárd forintra becsülték a 100 leggazdagabb magyar című kiadványban, a 61 milliárd még az ő mértékével mérve is sok. Összehasonlításképpen: Mészáros csak az idei osztalékjövedelmével a negyven leggazdagabb magyar között lenne, saját vagyona pedig még 2016-ban is csak durván a harmada volt ennek az összegnek - teszi hozzá a MaNcs .

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek