A nyári idő mellé is dukál az esernyő

Záporokra, zivatarokra kell készülni.

A péntek nyári időt hoz, de a napsütésbe bezavarnak a fátyol- és gomolyfelhők. Eleinte csak elszórtan a délutántól egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, valamint felhőszakadásra és jégesőre is van esély. A nyugati-északnyugati szél lesz az uralkodó, ami a záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekbe csap át. A napi csúcshőmérséklet 27-33 fok között várható.

Szombaton is hasonló lesz az időjárás, a nap első felében sok napsütéssel, majd fátyol- és gomolyfelhő-képződéssel, csapadékra pedig főleg a Dunántúlon kell számítani. Kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek majd. A napi maximumok 27-34 fok körül alakulnak.

Vasárnap felhők zavarhatják meg a napsütést és több helyen is átmeneti záporok és zivatarok lehetnek. Élénk lesz a szél, a zivatarokat pedig erős széllökések kísérik majd. 27-33 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Hétfőn egy hidegfront érkezik fölénk, így a napos időt többfelé záporok, zivatarok szakíthatják meg. Felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani, de szeles idő ellenére is 24-33 fok körül várható a napi csúcs.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek