92 éves az ország legidősebb polgármestere, aki újraindul

30 éve vezeti az egyik somogyi kis falut.
Magyarország legidősebb polgármestere a 92 éves Jelenka György, aki már 30 éve vezeti a kis somogyi falut, Gyugyot. Gyuri bácsi – ahogy mindenki hívja – idős kora ellenére is újraindult, mert azt mondja, őt a falu élteti, ez a hobbija, a mindene - a polgármester jelölttel a Deutche Welle készített riportot.

Jelenka György ugyanúgy intézkedik, telefonál, vezeti az autóját és szervezi a település életét, mint 30 éve. Neki köszönheti Gyugy a Nemzeti Összetartozás Parkját, Nemzetünk Csillagainak Emlékösvényét és a zenélő kilátót is. A polgármester négy cikluson keresztül függetlenként vezette a falut, 2010 óta a Fidesz jelöltjeként. Egy kihívója van, aki a korábbi munkatársa: Tóthné Szabó Erika. A viszonyuk most is jó, de szerinte a jelenlegi polgármester más irányban van.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek