Pécsen is kirobbant a plakátbotrány

Százötven jogsértő hirdetést tettek ki és szedtek le szombat hajnalra.

Legalább százötven plakátot helyeztek ki ismeretlenek Pécsen, de már hiába keresi a piros-fekete-fehér hirdetéseket, mert azokat mások, ellenzéki aktivisták le is szedték. A plakátokon csupán annyi szerepelt, hogy Péterffy=Gyurcsány. Illetve a két politikus vagyis a város újrázni szándékozó ellenzéki polgármestere és a DK elnöke volt látható egy fotómontázson - számol be a Telex.

A lap megjegyzi, a helyi fideszes politikusok, Megafon-szerűen működő oldalak pont ezt az üzenetet sulykolják hónapok óta, de mivel a plakátokon se impresszum, se pártlogó vagy egyéb, a megrendelőre vonatkozó utalás nem volt, így nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, ki lehet a felelős.

Ebbe az abszurd problémába futottak bele az ellenzékiek Pécsen, ugyanis a helyi választási bizottság szerdán helyt adott a kifogásuknak és a fideszes polgármesterjelölt új plakátjairól megállapították, hogy azok jogsértők, de mivel nem volt impresszum, így büntetni és felszólítani sem lehetett senkit a jogsértés befejezésére.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek