Márki-Zay: a Fidesz először támogat meleg főpolgármester-jelöltet

Ungár erre azt mondta Márki-Zay futóbolond.

„A Fidesz visszatalált liberális gyökereihez. Ünnepeljük meg azt, hogy most először a Fidesz egy nyíltan meleg főpolgármester-jelöltet támogat” - mondta Márki-Zay Péter az ATV Voks című műsorában. Hódmezővásárhely polgármestere, a 2022-es választás összellenzéki miniszterelnök-jelöltje még folytatta volna a gondolatmenetet, amikor a műsorvezető közbevágott.

„Valószínűleg nem ez volt a legfontosabb szempont, vagy ezt nem tudjuk... De menjünk tovább" - mondta Szőllősi Györgyi.

Az interjúban elhangzottak után Ungár Péter közleményt adott ki, amelyben futóbolondnak nevezte Márki-Zayt és visszautasította az állítást, miszerint Vitézy a Fidesz jelöltje lenne majd felszólította Márki-Zayt, hogy távozzon a közéletből.

Kiemelte: Arra pedig Márki-Zay Péter minden ámokfutásánál érdemes emlékezni, hogy belőle Karácsony Gergely csinált miniszterelnök-jelöltet. Azért, hogy ne az a Dobrev Klára legyen, akivel most közös plakáton szerepel.

A 444. megjegyzi az üggyel kapcsolatban, Ungár arra viszont már nem tért ki, hogy 2022-ben az LMP (melynek akkor is ő volt az egyik társelnöke) is rajta volt az összellenzéki listán, így valójában ők is támogatták Márki-Zay Pétert miniszterelnök-jelöltségében. Miután Karácsony Gergely (az MSZP-Párbeszéd-LMP közös jelöltje a 2021-es ellenzéki előválasztáson) visszalépett, és így Márki-Zay megnyervén az előválasztást mindannyiuk közös miniszterelnök-jelöltjévé avanzsált.

ű

Azt már mi tesszük hozzá, 200-250 millió forint között adott támogatást a magánvagyonából Ungár Péter, az LMP társelnöke Vizézy Dávid kampányára. Így nemcsak az merül fel sokakban kérdésként, hogy Vitézy a Fidesz embere-e, de az is, hogy Ungár Péter kinek az embere, bár utóbbi kérdés már régóta ott lóg a levegőben.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek