Nem valószínű, hogy Vitézy újra tudja számláltatni a szavazatokat

Bizonyítania kell a törvénysértést.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a választás éjszakán tett nyilatkozatában utalást tett arra, hogy tekintettel a szoros eredményre újraszámlálás jöhet; ismert, 324 szavazatnyi a különbség a voksok 100 százalékának összeszámlálása után, de ez - mint az Index összeállításából kiderül - nem biztos, hogy elég, jogsértés gyanúja "kellene" hozzá.

Az utolsó két napon már fideszes támogatással is versenyző jelölt arra mutatott rá éjszakai nyilatkozatában, hogy van 22 ezer érvénytelen szavazat, ami önmagában indokolhatja az újraszámlálást szerinte.

A jogszabály azonban azt mondja, a választási bizottságnak a választás eredményét megállapító döntése ellen a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára vagy a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére hivatkozással lehet fellebbezést benyújtani.

Ennek értelmében ha Vitézy Dávid újraszámlálást szeretne, akkor konkrétumokkal kell szolgálnia, meg kell jelölnie, pontosan melyik körzetben milyen törvénysértésről tud, és bizonyítékokat is csatolnia kell.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek