Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy még nem láttuk a Fehér úti tavat

A horgászok sem emlékeznek arra, hogy valaha is kotorták volna a Fehér úti tavat. A Pisztráng Horgász Egyesület most megteszi.
Hirdetés
Hirdetés

Leeresztették Fehér úti tó egy részét, az elmúlt évtizedek ugyanis annyi földet, szerves anyagot hordtak és mostak a vízbe, hogy az már az élettér rovására ment. A megfelelő engedélyek birtokában vágott a Pisztráng Horgász Egyesület a nagy munkába, ami el is fog tartani egy ideig. Több mint háromezer köbméter iszapot termelnek ki, ezt a megfelelő helyen elterítik, s a patak is eredeti medrébe kerül vissza. A tónak ez a hátsó része, ami legalább egy méterrel lesz mélyebb a kotrás után.

Fehér úti tó kotrása miatt most alacsonyabb a víz szintje.
Töreki Tibor

A munkára már régóta készült a tavat kezelő egyesület, a feladatot teljesen önerőből végeztetik el. Támogatást nem kaptak, a húsz millió forintot éveken át gyűjtötték össze.

Hatalmas munkát végeznek, 3300 köbméter iszapot termelnek ki.
Töreki Tibor

A munkavégzés alatt a tó egész területén tilos a horgászat.

Ki hitte volna, hogy ennyi kagyló van a Görbehalom feletti tóban?
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés