Már megvan, mikor számolják újra a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait

Ahol Szentkirályi és egy másik jelölt neve mellett is szerepel X, azt a szavazatot érvényesnek kell tekinteni.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Vitézy Dávid fellebbezésének helyt adva ma elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását az egész főváros területén. Az NVB közleménye szerint a szavazatok újraszámlálása péntek reggel kezdődik, és még aznap véget is érhet.

Az NVB a mintegy 24 592 érvénytelen szavazat újraszámlálását – a NVI közreműködésével – június 14-én reggel kezdi meg, és tervezetten aznap be is fejezi. A szavazatszámlálás sajtónyilvános – olvasható a közleményben.

Vasárnap rendkívüli izgalmak mellett Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, kihívójával, Vitézy Dáviddal szemben 324 szavazat döntött a javára. Vitézy Dávid már kedden jelezte, hogy kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását.

A Fővárosi Választási Iroda már a szavazás napján közzétett egy körlevelet arról, hogy ahol Szentkirályi és egy másik jelölt neve mellett is szerepel X, azt a szavazatot érvényesnek kell tekinteni.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek