Manfred Weberrel tárgyalt Magyar Péter

A Tisza Pártnak az Európai Néppárt frakciójához való csatlakozásáról.

A párt a következő sajtóközleményt juttatta el lapunkhoz:

"A mai napon Budapestre látogatott Manfred Weber az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, hogy Magyar Péterrel a Tisza Párt alelnökével és az Európai Parlamenti választáson megválasztott képviselőkkel találkozzon.

Manfred Weber és Magyar Péter négyszemközti találkozón egyeztettek a Tisza Párt képviselőinek a Néppárt frakciójához való csatlakozásáról, valamint az Európai Parlament előtt álló döntésekben való együttműködési lehetőségekről. A barátságos és nyitott légkörű találkozón megállapodtak, hogy a néppárti frakció jövő heti ülésén a Tisza Párt képviselői megerősítik a frakcióba való belépési szándékukat, amelyet a frakció elnöke támogatólag fog döntésre előterjeszteni. Magyar Péter elmondta, hogy a Tisza Párt konstruktív, a magyar választók érdekeit képviselő módon fog dolgozni a Néppárti frakcióban és az Európai Parlamentben, hogy a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az EU-s támogatások Magyarországra érkezését.

A megbeszélések során ismét egyértelművé vált, hogy ellentétben a kormányzati propaganda által sulykolt hazugsággal sem a Néppárt, sem annak frakcióvezetője, Manfred Weber nem háborúpárti. Manfred Weber ismét megerősítette, hogy a Fidesz által neki tulajdonított kijelentés a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban soha nem hangzott el, azt egyszerűen álhírnek minősítette.

Utoljára öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért ez a mai találkozás történelmi jelentőségű és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete, mondta Magyar Péter."

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek