Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tragédia a hegyen - mindenkit nem tudtak megmenteni az igazi hegyi mentők

Halálos balesetet szenvedett egy 50 éves vadőr vasárnap a Hohe-Wandnál, Bécsújhely (Wiener Neustadt) közelében. Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki balesetet szenvedett Alsó-Ausztria hegyein a hétvégén.
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrség szerint a tragikus baleset a Hanselsteighaus-tól keletre történt. A vadőr - aki valószínűleg a vizes aljnövényzeten csúszott meg és mintegy negyven métert zuhant - 31 éves társával volt, aki a baleset után azonnal segítséget hívott. A férfi le is mászott lezuhant társához és megpróbálta újraéleszteni. A kiérkezett orvos viszont a vadőt halálát tudta csak megállapítani. Az áldozatot rendőrségi helikopter szállította el a völgybe - írja az ORF.at .

A Schneeberg neunkircheni oldalán is baleset történt. Egy 20 éves bécsi nő vasárnap barátnőjével szeretett volna felmenni a Lärchkogel-hegygerincen. A rendőrség szerint 1200 méteres magasságból zuhant vagy ötven métert. Kötelekkel szabadították ki és helikopterrel vitték a bécsújhelyi kórházba. A rendőrség tájékoztatása szerint eltörte a bal csuklóját, zúzódásokat és horzsolásokat szenvedett.

A pórul járt fiatal nőt kötelekkel szabadította ki a mentőhelikopter.
ORF.at

Rövid idő múlva újabb segélyhívást kaptak a hegyi mentők: egy 57 éves férfi esett le lováról a Rax-on lévő Speckbacherhütte közelében, és megsebesítette a hátát és a vállát. A Christophorus 3 sürgősségi helikoptere ismét működésbe lendült.

Három elveszett turistát is a hegyi mentőknek kellett megkeresniük. A bécsi férfi és két nő szombaton késő délután úgy döntött, lesétálnak a Rax felvonó hegyi állomásáról a völgybe, de meglepte őket a sötétség. A rendőrségi helikopter órákig kereste őket, mire este tízkor észrevették fényjelzéseiket. Egy hegyimentő csapat kísérte le a triót a hegyről, hajnali egykor le értek velük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés