Ma van az apák napja

Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik.

Az apák napja egy viszonylag új ünnepnap, amit Magyarországon június harmadik vasárnapján tartanak, az anyák napja párjaként. Ez 2024‑ben június 16‑ra esik. Az ünnepnap célja az apaság és az apai szerep elismerése. Ilyenkor általában közös programot szerveznek az apákkal, megajándékozzák őket, megemlékeznek az elhunyt nagyapákról és dédnagyapákról, de mivel az ünnepnek még nincsenek olyan bevett formái, mint az anyák napjának, ezért általában mindenki úgy ünnepli, ahogyan akarja és tudja.

Apák napja
Nyugat.hu
Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek