Újabb turista halt meg egy görög szigeten

Három másik után még mindig kutatnak.

Holtan találtak egy eltűnt turistát egy Korfutól nyugatra találtható apró görög szigeten – írja a 24.hu. Az amerikai férfi holttestére egy másik turista talált rá Mathraki egyik elszigetelt sziklás strandján. A férfit csütörtök óta keresték, akiről részleteket nem közöltek a hatóságok.

Az elmúlt hetekben Görögországban több külföldi turista is eltűnt vagy meghalt, akik a szokatlan, több mint 40 fokos forróság ellenére indultak kirándulni. Egy 74 éves holland turista holttestét vasárnap találták meg, míg Michael Mosley, ismert brit orvos és televíziós személyiség egy héttel korábban hunyt el azt követően, hogy a rekkenő hőségben sétálni ment Szümi szigeten.

Jelenleg is keresnek két francia turistát, egy 64 éves és egy 73 éves nőt, akiknek együtt veszett nyoma Szikinosz szigetén. Amorgoszon sem találnak egy 59 éves amerikai férfit, aki kedden indult el egyedül túrázni a kánikulában.

Görögországban júniushoz képest különösen nagy a hőség, szerdán Athénban be kellett zárni az Akropoliszt, míg az ország középső és déli részein zárva tartják az iskolákat.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek