Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két hét karantén várhat a budapesti Szuperkupa-döntőről hazaérkező németekre

A bajor miniszterelnök bekeményített.
Hirdetés
Hirdetés

Markus Söder bajor miniszterelnök aggodalommal figyeli, hogy az Európai Szuperkupa-döntőre 2-3 ezer ember repülhet Budapestre Münchenből és Bajorországból. A politikus szerint Magyarországot joggal sorolták a magas kockázatú országok közé - írja a 444.hu a Stuttgarter Zeitungra hivatkozva.

A Puskás Arénában lesz a Bayern Münvhen - Sevilla döntő
168óra.hu

Söder ezért kedden azt fogja javasolni a bajor kormány ülésén, hogy a sport- és kulturális eseményekre külföldre utazókra ne vonatkozzanak a jelenleg érvényes könnyítések. Most ugyanis az a szabály Bajoroszágban, hogy aki 48 óránál rövidebb időre utazik kockázatos országba üzleti útra vagy ilyen eseményre, annak utána nem kell kéthetes otthoni karaténba vonulnia, ellentétben a normális turistákkal.

Söder ezt a kedvezményt vonná meg holnap a "lex budapesti szuperkupadöntővel" . Ha kedden tényleg elfogadják a miniszterelnöki javaslatot, a budapesti meccsről hazatérőknek karanténba kell vonulniuk vagy annak lerövidítésére friss negatív teszteket kell bemutatniuk.

A 444.hu emlékeztet, hogy Hans Flick, a Bayern edzője sem érti, hogy hogy rendezhetnek meccset nézők előtt Budapesten.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés