Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megduplázzák a népcsoportok támogatását Ausztriában

Hirdetés
Hirdetés

Az Ausztriában államilag elismert hat népcsoport 25 év után először végre több pénzhez juthat. Az eddigi összeghez képest mintegy 4 millió euróval, összesen 7,9 millió euróra emelkedik a nemzetiségek támogatása, melyet főként a nyelvek és a kultúra megőrzését szolgáló kezdeményezések támogatására fordíthatnak.

Burgenlandban a horvát, a magyar és a roma népcsoport is profitál a döntésből. Hollós József, a magyar népcsoporttanács elnöke az ORF Burgenlandnak elmondta, nagyon boldog, hogy a sokéves harc, munka és tárgyalás eredményt hozott.

Miután a politikai pártok mindegyike kijelentette, hogy támogatja a kisebbségek ügyét, reméljük, hogy ez a parlamentben is simán át fog menni és meg fogják szavazni

-tette hozzá az elnök.
A népcsoportok képviselői
Andy Wenzel/BKA
Az ausztriai népcsoporttanácsok elnökeinek és képviselőinek konferenciája nevében Martin Ivancsics szóvivő nyilatkozatában "Egy fontos első lépésnek" nevezete a támogatások emelését. Ivancsics szerint egy örömteli és pozitív üzenet a népcsoportok felé a kormány részéről az összeg megkétszerezése -számol be az ORF magyar nyelvű oldala.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés