Így néz ki a Várfalsétány Sopronban

Karbantartásra szorul a város egyik fontos turisztikai látványossága és útvonala.

8 évvel ezelőtt adták át Sopronban a megújult Várfalsétányt. Innentől kezdve a Bünker köztől egészen a régi "nagy ABC"-ig átjárhatóvá vált a sétány, melyre korábban nem volt lehetőség. A részben még a Római Birodalom Scarbantia városából megmaradt várfal sokaknak nyújt érdekes látványosságot, az elmúlt 2 évben pedig gyakorlatilag minden olyan helyen felújították magát a várfalat is, ahol probléma volt az állapotával.

enyugat.hu

Azonban a Várfalsétányra is ráférne némi rendbetétel. Nem felújításra gondolok, csak olyasmikre, mint a talajtakaró növényzet nyírása, gazolás, padok karbantartása. Különösen kellemetlen látványt nyújt a Lenck-átjáró környéke, ahol a március óta ideiglenesen(?) zárva tartó olasz étterem száraz tujái, illetve gondozatlan környezete található. De a túloldalon sem jobb a helyzet, sőt. A falra évekkel ezelőtt felfújt "KILL YOURSELF" felirat alatt a járólapon szerintem senki nem akarja megtudni, milyen elszíneződés látszik...

enyugat.hu
Így néz ki most a Várfalsétány
A fotóra kattintva galéria nyílik
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek