Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szlovákia: egy lépésre a kijárási tilalomtól, drasztikus szabályok

Már az utcára sem lehet kilépni arcmaszk nélkül.
Hirdetés
Hirdetés

Új óvintézkedések léptek életbe csütörtökön Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezésére. Országszerte kötelező lett az arcmaszk viselése a köztereken is. Már a korábbi döntésekkel megtiltották a tömegrendezvényeket, és korlátozták a bevásárlók számát az üzletekben. Délelőtt 9 és 11 óra között az élelmiszerboltokat és a drogériákat a 65 év felettiek számára tartják fenn.

Zárva tartanak a mozik, a színházak és az élményfürdők, a vendéglőkben pedig csak a teraszokon szolgálhatnak fel ételt. A középiskolák már hétfőn bezártak és áttértek a távoktatásra. Az országos bajnokságok öt kiemelt sportágban – köztük a labdarúgásban és a jégkorongban – nézők nélkül folytatódnak. 

Szerdán Szlovákiában 1929 új igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki, ami az eddigi legmagasabb napi szám.  Igor Matovič  kormányfő  a közösségi oldalán azt írta, hogy a több mint ötmilliós országban szerdán 12 és fél ezer tesztet végeztek el, ami szintén az eddigi legtöbb. A szlovákiai járvány egyébként mintegy kéthetes késéssel követi a csehországi helyzet alakulását.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés