Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt perc alatt kimutatja a vírust egy új gyorsteszt

A világnak akkor is együtt kell élnie a koronavírussal, ha sikerül hatékony vakcinát kifejleszteni.
Hirdetés
Hirdetés

Kevesebb mint öt perc alatt képes kimutatni a koronavírust egy új antigén gyorsteszt, amelyet az Oxfordi Egyetem kutatói fejlesztettek ki. A kutatók reményei szerint 2021 elején megkezdődhet a termékfejlesztés és fél évvel később már elérhető lesz az engedélyezett eszköz – írja az MTI.

A bejelentés szerint a gyorsteszt kevesebb mint öt perc alatt képes észlelni a koronavírust és nagy pontossággal megkülönböztetni azt más vírusoktól.

A módszerünkkel gyorsan kimutathatóak az ép vírusrészecskék – mondta Achilles Kapanidis, az egyetem professzora, megjegyezve, hogy a rendkívüli gyorsaságon túl a teszt egyszerű és költséghatékony.

Bár az oxfordi fejlesztés csupán jövőre lesz elérhető, a teszt segítheti a járvány kezelését még a következő tél beállta előtt. Egészségügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a világnak akkor is együtt kell élnie a koronavírussal, ha sikerül hatékony vakcinát kifejleszteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés