Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Digitálisan felújították az évszázad mérkőzését

Hamarosan megnézhetjük a tévében: Magyarország-Anglia 6:3
Hirdetés
Hirdetés

Az „évszázad mérkőzésének” kiáltották ki az 1953. november 25-én megrendezett Anglia-Magyarország mérkőzést, amely végül 6-3-s magyar győzelemmel ért véget. Most a magyar focitörténelem egyik legnagyobb sikerét digitálisan felújítva, kiszínezett változatban nézhetjük meg – írta meg a promotions.hu

Az 1953. november 25-én megrendezett, s végül 6-3-s eredménnyel véget érő Magyarország – Anglia focimeccs a közös magyar emlékezet egyik fontos darabja. Még azok is hallottak „az évszázad mérkőzéséről”, Puskás Ferenc visszahúzós cseléről, a magyar csapat szemet gyönyörködtető játékáról, akik nem igazán futballfanatikusok.

- Ez egy összmagyar, politikától független, közös dolog, mint a Macskafogó, ráadásul valószínűleg Puskás, vagy az Aranycsapat benne van abban a 3 dologban, amit külföldön a magyarokról tudnak. És bár mindenki ismeri a 6:3-at, de a helyzet az, hogy szinte senki sem látta. Akkor még nem volt tévés közvetítés, rádión lehetett csak hallgatni, a BBC kópiája később lett csak elérhető, ráadásul az mai szemmel már élvezhetetlen, még nekem is, aki focifanatikus vagyok – mondta Marosi Gergely, a projektet irányító cég kreatív-igazgatója.

Most ezt a találkozót újították fel digitálisan és színezték ki. A nézők november 25-én 18 órától a Super TV2-n egy 13 hónapig tartó munkafolyamat eredményét láthatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés