Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztriában sem minden tökéletes

Az iskolabuszok például annyira zsúfoltak, hogy a diákok ha akarnák sem tudnák tartani a távolságot.
Hirdetés
Hirdetés

A burgenlandi tartomány pénzt kér a szövetségi kormánytól további iskolabuszokért. A járatok ugyanis annyira zsúfoltak, hogy a koronavírus miatti kötelező távolságot szinte lehetetlen tartani, különösen a reggeli csúcsidőben és délben.

A túlzsúfolt iskolabuszok problémája korántsem új. De látványosabb és ijesztőbb a gyorsan növekvő koronavírusszám idején. Az iskolások egymás közelében ülnek és állnak a buszokban, többnyire maszkot viselnek, de távolság nélkül - írja az ORF.at .

Éppen ezért a tartomány vezetése több pénzt sürget a szövetségi kormánytól újabb buszok vásárlásához, emellett bírálja a kormányt, amiért a nyári hónapokban túl lassan lépett fel.

A Covid-19 intézkedései "elavultak, ha a diákoknak túlzsúfolt buszokba kell szorulniuk" - hangsúlyozta Daniela Winkler (SPÖ) oktatási államtanácsos is. Az állami parlament jövő csütörtöki ülésén vitatják meg a témát, de elvben a szövetségi kormány köteles pénzügyi eszközöket biztosítani több busz számára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés