Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A győri nyomozók csapást mértek a drogbizniszre

Kötegelt csomagokban több millió forint készpénzt is lefoglaltak.
Hirdetés
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyeszékhelyi rendőrkapitányság felderítő egységei, nyomozói, valamint járőrei közös akciót szerveztek október 16-án a kora esti óráktól kezdődően Győr-Újvárosban, illetve a város területén – olvasható a police.hu-n.

Még jóformán ki sem gurultak a razzia résztvevői szolgálati autójukkal a rendőrkapitányság épületéből, amikor az egyik járőrpárosnak egy anyagi káros balesetnél meg kellett állnia. Az intézkedés alatt a balesetet okozó sofőr zavartan viselkedett, ezért átvizsgálták a ruházatát.

Ennek során a férfinél kábítószergyanús növényi származékot találtak, így őt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol egy újabb, tüzetesebb ruházatátvizsgálás alkalmával az alsónadrágjából további droggyanús anyagra – feltehetően marihuána-származékra – bukkantak. A vele szemben alkalmazott gyorsteszt THC-ra pozitív értéket mutatott, így ellene a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt eljárást indítottak.

A nyomozók találtak egy kevés pénzt is...
police.hu

Ez a rövid közjáték sem zavarhatta meg azonban az akcióban résztvevő többi rendőrt abban, hogy csapást mérjenek egy folyamatban lévő bűnügy feltételezett elkövetőire, akik a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemmel foglalkoztak. A Kossuth utcában lakó család házában tartott kutatás alkalmával bruttó 163,99 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, aminek egy részét az egyik feltételezett elkövető megpróbálta az udvarban eldobni az intézkedők elől. Emellett a porciózáshoz szükséges zacskókat, mérlegeket is találtak, illetve vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint készpénzt foglaltak le, amelyekre - kötegelt csomagokban - egy táskában, illetve egy babakocsiban elrejtve bukkantak.

A családtagok közül a 22 éves H. Antal Albertet, és az 56 éves L. Évát elfogták, előállították, majd őrizetbe vételüket követően kábítószer birtoklásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A házban tartózkodott még az asszony egy másik unokája is, a 18 éves H. Dávid, akit szintén elfogtak, majd előállítását követően őt – mivel a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív lett – kábítószer birtoklásának vétsége miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az éjszaka folyamán a rendőri erők további négy körözött férfit fogtak el. Egyiküknek, a 30 éves L. János győri lakosnak a ruházatából kábítószergyanús anyag került elő, a gyorstesztjének eredménye pozitív lett, így őt elfogását követően kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés