Büszkeségünk, a soproni Széchenyi-gimi

Az ország száz legjobb gimnáziumáról készült HVG-rangsorban a soproni Széchenyi-gimnázium az 59. helyen szerepel. Tizennyolc helyet javított egy év alatt. Van titkuk?

A 10. évfolyamosok 2019. évi kompetenciamérésén a matematikai és szövegértési képességet mutató pontszámok iskolai átlaga, az érettségi bizonyítványba bekerült, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből és idegen nyelvekből elért tanulói eredmények iskolai átlaga, a nappali tagozaton állami alap- és osztatlan képzésbe bejutott tanulók pontszámának átlaga - ilyen objektív adatok alapján állította össze idén is a HVG a 100 legjobb gimnázium című kiadványát. A rangsor egyrészt presztízs az intézményeknek, másrészt segíti az iskolaválasztást. A soproni Széchenyi István Gimnázium a tavalyi 77. helyezés után ezúttal már az 59. a rangsorban. Farkas Gábor negyedik éve vezeti a nagy múltú intézményt, és arról faggattuk, mi a titka az iskola sikerének.

- Minek köszönhető a jó helyezés? Természetesen a pedagógusoknak és a diákoknak. Nincsenek titkok. A Széchenyiben olyan tanárok dolgoznak, akik hozzájárulnak a tanulók fejlődéséhez, és olyan diákok járnak ide, akik azért tanulnak, mert korábbi saját teljesítményükhöz képest fejlődni akarnak, és úgy érzik, hogy mindezt jó helyen teszik. A kollégákban és a diákokban is benne van az az igény, hogy amit csinálnak, az mindig legyen jobb vagy más, mint addig. Ezért fontos számunkra a minőség és a megújulás - fogalmazott az igazgató. Farkas Gábor szerint egyébként az oktatás eredményességét nehéz egyértelműen számszerűsíteni, viszont a rangsor fontos tájékozódási pontot ad nemcsak a pedagógusoknak, hanem a szülőknek, diákoknak is az iskolaválasztás és a továbbtanulást illetően. Fontos visszajelzés a fenntartónak is, hiszen láthatja, hogy a közpénzen működtetett iskola megéri és megérdemli a támogatást.

Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója is kifejezetten büszke a gimnázium teljesítményére.

- Az új vezetés olyan innovatív irányvonalat képvisel, ami tényleg jövőbe mutató, és látszik, hogy eredményes is. Ez nem verseny ugyan, de én arra számítok, hogy a Soproni Széchenyi István Gimnázium a következő években még eredményesebben fogja képviselni városunkat - mondta el az enyugatnak Marek János.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek