Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

M85-ös lakossági fórum huszonhat érdeklődővel

Huszonhatan jelentek meg az M85-ös gyorsforgalmi út úgynevezett ötödik szakaszának lakossági tájékoztatóján. Pedig érdekes volt.
Hirdetés
Hirdetés

Ugyan a sajtó elméletileg nem vehetett részt a lakossági tájékoztatón kedden délelőtt a leendő alagút előtt felállított sátornál, de az újságíró is ember és Sopronban él. Vele együtt huszonhatan autóztak ki a Virágvölgybe, hogy meghallgassák a Fertőrákos csomópont - Sopron országhatár szakasz munkálataival kapcsolatban a szakemberek tájékoztatóját. Nem volt egyszerű a feladat, de aki megtette, már elmondhatja, megjárta a még át sem adott utat. Többek között Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum) önkormányzati képviselő is így tett, egyedül a képviselők közül. (A kormánypártiak mondjuk ott lehettek az egy nappal korábbi ünnepélyes projektindítón és szentelésen, de az ellenzékiek nem.)

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde képviselőként is kérdezett.
Enyugat.hu

A NIF Zrt. és az alagutat, illetve a hozzá tartozó szakaszt tervező és kivitelező konzorcium szakemberei világos tájékoztatást adtak a beruházás szükségességéről és egyes elemeiről. 2024 júniusáig kell végezniük a hatalmas feladattal, aminek része lesz például egy ideiglenes út is a határ felé, a 84-esnek ez a szakasza ugyanis túl közel van az alagúthoz. A 780 méter hosszú alagutat két járatszámmal építik bányászati módszerekkel, így a környéken lakók számára nem jár majd hanghatással - ígérték egy erről érdeklődőnek. Mindenre felkészültek - mondták arra a kérdésre, közbe jöhet-e olyan nem várt esemény, ami kitolja a végső határidőket. Magának az alagútnak a kialakítása egyébként egy év, tehát, ha jól számoltak, 2021 október végére a bányászok a virágvölgyi oldalról átérnek a Bécsi domb másik oldalára.

Arra a kérdésre, hogy hány szórólappal tájékoztatták a soproniakat a kérdezés lehetőségéről a válasz az volt, hogy 29 ezer darab meghívó készült. Az enyugathoz érkezett jelzésekből viszont egyértelmű, hogy nagyon sok postaládába nem jutott el. A hétköznap délelőtti időpont ugyancsak megnehezítette a részvételt, sokak számára pedig a kijutás okozhatott gondot.

Többen kérdeztek volna a Mélyútról, de ez nem a tájékoztatást tartó csapat projektje, hanem az önkormányzaté, ezeket tehát hiába is tették fel az érdeklődők.

Türelmesen és érthetően válaszoltak egyébként a fórum szervezői arra a néhány kérdésre, ami elhangzott. Így derült ki például az is, hogy havonta egyszer lehetőség lesz a laikus érdeklődők számára is (persze maximált létszámban) megnézni az alagútépítést. Ennek fogadására már áll az úgynevezett látogatóközpont, ami egyben az itt dolgozók irodájaként is funkcionál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés