Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az autó és a traktor is az árokban kötött ki

Ötven közlekedési baleset történt megyénkben az elmúlt 24 órában.
Hirdetés
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök két személyi sérüléssel és negyvennyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 86-os számú főútvonalon, Beled külterületén október 27-én 17 óra 5 perckor.

Egy 34 éves páli férfi közlekedett személygépkocsival Páli felől Beled irányába. Haladása során későn észlelte az előtte, vele azonos irányba haladó mezőgazdasági vontatót, és a gépkocsijával nekiütközött, amelynek során a mezőgazdasági gépjármű kereke kitörött. A baleset következtében a személygépkocsi a bal oldali árokba, míg a traktor az út jobb oldalán lévő vízelvezető árokba borult. Mindkét járművezető megsérült, ezért őket a mentők kórházba vitték.

Az ütközés következtében a páli férfi gépkocsija az árokban kötött ki.
police.hu

Kapuvár belterületén, a Veszkényi utcában, a Hansági utca felől az Osli utca irányába közlekedett elektromos kerékpárjával egy 64 éves nő október 27-én 9 órakor. Haladása során nem tartott megfelelő oldaltávolságot egy – a Veszkényi utcában szabályosan parkoló – személygépkocsi mellett, amelynek következtében a jármű résnyire kinyitott ajtajának ütközött és a kerékpárjával elesett.

A baleset során a kapuvári nő megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. A közlekedési balesetek körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja - adta hírül a police.hu.

A kerékpárral közlekedő kapuvári nő nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért történt a baleset.
police.hu

A rendőrség az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

• Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!

• Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet.

• A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.

• Csak az őszi közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak. Ne feledjék, hideg időjárási viszonyok között nagymértékben csökkennek a nyári gumiabroncsok tapadási tulajdonságai!

• Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.

• Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.

• Az egyre korábbi sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés