A majális arcai - Avagy éljen május elseje!

Az eltérő korosztályoknak mind mást jelent a majális.

Az idősebbek közül sokaknak keserű szájízzel a a kötelező felvonulást, az ideológia arcainak tablóit, a nehéz táblák és zászlók cipelését, de vannak, akiknek a brigád nosztalgikus fogalmát, megint másoknak a sört és a virslit, no meg a vurstlit.

A majális arcai a 70-es években
A képre kattintva galéria nyílik.
G. Nagy Béla

Van generáció, aki ilyenkor a Bécsi dombra tekint gondolatban, a fiatalabbak a kemping körhintáit és színpadait látják maguk előtt, a legkisebbek pedig, akiknek az egy év is nagy idő, a tavalyi, Anger réti családi majálisra gondolhatnak. Idén majális sincs, legfeljebb a kertben. De hogy ne maradjunk május elsejei hangulat nélkül a hetvenes évek Sopronját megörökítő G. Nagy Béla hangulatos fotóiból adunk közre egy csokorral.

A majális arcai a 70-es években
A majális arcai a 70-es években
G. Nagy Béla

És ne felejtsük: május elseje nemcsak a munka ünnepe: Magyarország 2004. május elsejétől vált az Európai Unió teljes jogú tagjává.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek