Tizenkét éttermet ellenőrzött a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) a budapesti Árkádban, WestEndben és Pólus Centerben – és egyik hely sem úszta meg. Minden egyes vizsgált vendéglátóegység esetében súlyos élelmiszer-higiéniai, illetve élelmiszer-biztonsági problémákat találtak, ezért eljárás indult ellenük – írja a 444.hu .
A hatóság szakemberei összesen 52 tételt vontak ki a forgalomból. Közülük 14 már lejárt minőségmegőrzési, 16 pedig fogyaszthatósági határidővel szerepelt a kínálatban. További 21 ételt semmilyen jelölés nem azonosított, így azok nyomon követhetetlenek voltak, egy esetben pedig szabálytalan fagyasztási eljárást alkalmaztak.
A higiéniai mulasztások nem álltak meg az ételeknél: sok alkalmazott nem kapott megfelelő oktatást az élelmiszerbiztonsági szabályokról, és több esetben hiányoztak az érvényes egészségügyi alkalmassági papírok is.
Az NKFH közlése szerint az eljárások folyamatban vannak, az érintett éttermeket szankciókra és szigorúbb jövőbeli ellenőrzésekre számíthatnak.