Ezeken a közterületeken kell maszkot viselni Sopronban

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere közösségi oldalán tette közzé a közterületen történő kötelező maszkviselés szabályairól szóló rendeletét. Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése alapján kötelező a maszkviselés mától, azaz november 11-étől a közterületeken az egész országban, kivéve a 10.000 főnél alacsonyabb lélekszámú településeken. A 10.000 főnél nagyobb városokban a polgármester határozhatja meg a részleteket, így történt ez Sopron esetében is.

A rendelet így szól:

 • 1. §
  (1) Sopron Megyei Jogú Város belterületén minden közterületen kötelező az orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni , hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
  (2) Az (1) bekezdéstől eltérően nem kell maszkot viselni a zöldterületeken, így különösen:
  a) parkban,
  b) parkerdőben,
  c) erdőben,
  d) játszótéren,
  e) szabadtéri edzőparkban,
  f) kutyafuttató területén.
 • 2. §
  Ez a rendelet 2020. november 11. napján 12.00-kor lép hatályba.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek