Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Doskozil: Elkerülhető lett volna egy második lockdown

A Heute című ingyenes napilapnak adott exkluzív interjút Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke. Szerinte a szövetségi kormányzat nem készült fel eléggé a covid-19-járvány második hullámára, ha ez megtörtént volna, nem kellene ismét szinte teljesen leállítani az országot.
Hirdetés
Hirdetés

Doskozil kritizálta a szövetségi kormány azon döntését is, hogy teljesen bezárják az iskolákat. Szerinte előbb a bevásárlóközpontokat kellett volna bezárni. "Az iskolazárással gyermekeink és a fiatalok útját zárjuk el az oktatáshoz" -mondta.

A burgenlandi tartományfőnök beszélt arról is, hogy Ausztria ismét élen van azon országok között, ahol a legtöbb új fertőzöttet regisztrálják naponta.

A most meghozott intézkedések bizonyos esetekben megmutatják, mennyire hiányzik az egységes ellenőrzés: a szövetségi kormány most nagyrészt előírja azt a szabályozást, amelyet például a tartományok a gondozási ágazatban már elrendeltek.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a nem egy háztartásban élő családtagok találkozásának tiltásáról, a következőt válaszolta:

Őrület, hogy a családok az elmúlt hónapok hiányzó intézkedései miatt most nem találkozhatnak szeretteikkel. Ez megmutatja azt a tervszerűtlenséget, amit a szövetségi kormányt jellemzi.

A teljes interjú német nyelven a Heute.at oldalon olvasható el .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés