Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harkán utat és közösséget is építenek

Kijelölt gyalogátkelőhely is lesz a legforgalmasabb csomópontban.
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Falu Programban pályázott járda felújítására még az előző harkai képviselő-testület, s nyertek is a Nyéki utca 240 méteres szakaszára építőanyagot. Az új testület amint értesült a pályázat sikerességéről, elhatározta, hogy 2020 tavasszal társadalmi összefogásra építve fogja a 240 méteres járdaszakaszt felújítani.

- A tavaszi, és jelenlegi pandémiás helyzet miatt a kivitelezés jövőre tolódik, de a felújításhoz szükséges anyagot még idén megrendeljük - tudtuk meg Duschanek Pétertől. Harka polgármestere elmondta, az elmúlt 12 hónapban örömmel tapasztalta, hogy számíthatnak a lakosságra.

- Első szóra jöttek a lelkes segítők Mikulás házat építeni, karácsonyfát állítani és díszíteni vagy éppen utcanév-táblákat kihelyezni, kátyúzási munkálatokat végezni, májusfát állítani, közösségi tereket rendezni, szabadtéri tűzrakót építeni, szüreti szalmabábut díszíteni, facsemetéket ültetni! Hálával tartozunk azoknak a civileknek, akik szívvel lélekkel segítik napról napra szebbé varázsolni Harkát! - fogalmazott a polgármester.

Harkán 2021 első fele is legalább két, „községért építő közösségépítő” eseményt tartogat.

- A Nyéki utca 240 méteres járdaszakaszát felújítjuk, és a hozzá kapcsolódó, tervezett gyalogátkelők közötti járdaszakaszt is megépítjük. Nagyon régóta várják a kisgyerekes családok és az idősebbek is, hogy a templom-iskola-mázsaház háromszögben biztonságos gyalogos közlekedés valósuljon meg. Ebben a munkában számítunk az iskolások szüleire is, de bárkire, aki szeretne személyesen is hozzátenni Harka fejlődéséhez.

A harkaiak évek óta várják, hogy zebra könnyítse meg az áthaladást a forgalmas kereszteződésben.

Szintén a Magyar Falu program keretében 5 millió forintból új játszótéri eszközök épülnek a jelenlegi helyén. A 2021 tavaszára tervezett munkálatokban lehetőségük lesz a családoknak is segíteni. A régi játékok elbontásában, tereprendezésben, és új kerítés építésében is számítunk a szorgos kezekre. Fontos, hogy gyerekeinkkel közösen tegyünk a közösségért, mert ha szeretnénk majd egy jobb világot rájuk hagyni, akkor annak alapjait így tehetjük le - zárta Duschanek Péter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés