Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy a forgalom a nyugati határon

Gyakran buknak le az embercsepészek. Most négy illegális migránst akart Ausztriába juttatni egy szerb sofőr.
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrök közúti ellenőrzés során állítottak meg egy szerb honosságú gépkocsit november 20-án 22 óra 25 perckor az 1-es számú főúton, Győr belterületén. A járműben a 29 éves szerb sofőrön kívül négy, magát afgán, illetve szír állampolgárnak valló személy utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, valamint a szerb sofőrt is elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök az elfogott menekülteket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés