Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hó van a hegyekben, de állnak a síliftek

Az osztrák sípályák bezártak, de bíznak abban, hogy decemberben újra kinyithatnak.
Hirdetés
Hirdetés

Nagyjából 500 ezer magyar síelő utazik telente Ausztriába, ezzel tavaly a 9. helyen voltunk a küldő országok listáján, a vendégéjszakákat tekintve pedig meghaladtuk az egymilliót. Idén más a helyzet. A koronavírus-járvány átír mindent, amelynek egyik legnagyobb elszenvedője a turizmus, vendéglátás.

Főleg most, amikor Ausztriában újabb szigorításokat vezettek be december 6-ig. A síliftek üzemeltetését leállították a nagyközönség előtt, vagyis a hobbisízők nem hódolhatnak szenvedélyüknek, csak a versenyzők használhatják a pályákat, valamint bezártak a szállodák – csak az üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatják –, a szabadidős létesítmények és az éttermek is.

A GDP jelentős részét teszi ki a turizmus Ausztriában, és éppen ezért zárták le az országot novemberben. Így akarják menteni, ami még menthető. Bíznak benne, hogy ebben a néhány hétben lejjebb mennek a számok, ha így lesz, akkor nem hosszabbítják meg az intézkedéseket, és akkor még lehet valami az idei síszezonból december közepétől vagy januártól.

Már csak azért is várja mindenki a nyitást, mert már októberben havas volt Ausztria, erős télre számítanak, valamint olyan havazásra, amilyenre évek óta nem volt példa. Mivel a sípályák már októberben kinyitottak a novemberi korlátozásokig, és nem engedhetik meg maguknak, hogy ne nyissák ki a sípályákat. Az osztrák gazdaság megrogyna tőle - írja az Index .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés