Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megint csempész: belga autóban román sofőr tizenkét szírrel

Mint egy rossz filmben.
Hirdetés
Hirdetés

Négy megyére kiterjedő akció keretében állítottak meg az M1-es autópályán november 21-én 13 óra 30 perckor egy belga honosságú személygépkocsit a rendőrök. A járműben a román sofőrön kívül tizenkét, magát szír állampolgárnak valló menekült utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a járművezetőt és az utasokat előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A járőrök az autópálya 171. kilométerszelvényénél, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében megállítottak egy szintén belga honosságú járművet is, amely feltehetően a korábban elfogott embercsempész előfutója lehetett. Ebben a gépkocsiban két belga állampolgár tartózkodott. Mindkettőjüket elfogták, majd elszámoltatásuk érdekében őket is előállították.

Az egyenruhások a menekülteket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés